Zbuloni arsyen se pse te gjithe aeroplanët janë të lyer me ngjyrë të bardhë

Zbuloni arsyen se pse te gjithe aeroplanët janë të lyer me ngjyrë të bardhë


Çdo kompani avionësh ka logon edhe emrin e saj në bishtin e aeroplanit, por shumica prej tyre janë të lyer me ngjyrë të bardhëPse? Ngjyrat e lehta reflekt.ojnë diell.in dhe rre.zati.min di.ellor, derisa aeroplani është duke fluturuar dhe e ndihmon që brenda kabinës të jetë më freskët

“Është njëjtë sikur i vëni t.ru.pi krem për ruajtjen e die.llit nga rre.et e di.ellit”, ka deklaruar profesori John Hansman i Aeronautikës dhe Astronautikës.
Më poshtë mund të gjeni të detajuar shpjegimin se ndodh një gjë e tillë”Pse shumica e aeroplanëve janë të lyer me të bardhë? Kjo nuk është ngjyra e tyre “natyrale”. Kompanitë që prodhojnë aeroplanët shpenzojnë 65 gallon për të lyer një aeroplan. Por pse

Ekspertët e kanë krahasuar rastin e aeroplanit sikur kur një i ri vendosë të kalojë ditën në plazh, dhe për ta shma.ngur dje.gi.en e lë.kurës lyen tru..pin me krem.Njëjtë ndodh edhe me të gjithë ne kur veshim bluzë me ngjyrë të zezë trupi jonë do të ndjej më shumë nxe.htësinë apo rr.ezet e diellit, por njëjtë nuk ndihemi nëse e veshim bluzën me ngjyrë të bardhë

HOME