Vajza qante pa pushim, por kur e dërguan te mjeku, zbuluan diçka tme.rruese


Ajo është 1 vit e gjysmë, e shëndetshme në pamje të parë, por nuk pushon së qari. Katër, pesë, deri në gjashtë orë në ditë, mamaja përpiqet të qetësojë vajzën e saj. Por asgjë nuk e ndihmon. Vogëlushja ref uzon ushqimin dhe pijen.

Në fund, mamaja det yro het dhe e dërgon fëmijën në urgj en cën e një s pitali në Nju Xhersi, SHBA. Mjekët duhet të sqarojnë shumë gjëra. Mamaja mendon se mund të jetë infe ks ion i veshit të mesëm, pasi vajza ka pasur p robl eme në të shkuarën. Por pacientja e vogël nuk ka temperaturë, duke e rrëzuar mundësinë e in feks ionit. Frymëmarrja e saj është normale. Edhe një kontroll në zemër zbulon se ajo nuk ka pro ble me. Tensioni i g jak ut është normal. Edhe në gj oks dhe në bark nuk ka pr oble me. Mjekët bëjnë edhe një tjetër kontroll, por vajza nuk ka as pro blem e në tru. Analiza neurologjike nuk zbulon ndonjë gjë të dysh im të.

Mjekët inspektojnë kokën, sytë, veshët, hundën: gjithçka normale. Por gjatë kontrolleve, vajza kacavirrej shumë pas mamasë së saj. Kështu mjekëve iu bie në sy diçka. Gruaja ka një vath në veshin e djathtë, por jo në të majtin. Ku është vathi i dytë? Vetëm kur ia vënë në dukje, gruaja e kupton se i mungon. Ajo dy shon se e ka humbur rrugës për në spital. Për shkak se vajza merr frymë normalisht dhe nuk duket se ka dhi mbje në gj oks, mjekët nuk kishin menduar se ajo ka gëlltitur diçka. Por tani nisin dys hi met. Një analizë me rreze konfirmon dys him et: vathi i mamasë është në pjesën e sipërme të ezofagut të vogëlushes. Një gastroentrolog thirret në dhomën e urgj enc ës.Ai e nxjerr xhevahirin nga trupi i vajzës me një endoskop. Pas ope raci onit, vajza e merr veten me shpejtësi, nuk qan më dhe ushqehet plot gëzim.