TRO NDIT Angela Merkel: Mos bëni Plane për këtë vit, Ja çfarë do ndodhë


Angela Merkel u tha gjermanëve se këtë vit ata nuk do të jenë në gjendje të bëjnë festat e Vitit të Ri, madje kontaktet mes njerëzve do të kufizohen për të gjithë dimrin, me qëllim për t’u mbrojtur nga koronavirusi.

Izolimi katër javor hyri në fuqi në Gjermani sot dhe do të zgjasë deri në fund të muajit nëntor.Merkel paralajmëroi se 30 përqind e popullsisë ishte në pasiguri të sëmundjes Covid-19.Ajo tha se ishte e rëndësishme që bllokimi i nëntorit të ishte një “sukses, si dhe një kthesë” për pandeminë në Gjermani.

Kancelarja paralajmëroi se “drita në fund të tunelit është shumë larg”, teksa foli sot në ditën e parë të një bllokimi katërjavor që mbyll grilat, teatrot, palestrat dhe kinematë.
Merkel tha se suksesi i bllokimit të nëntorit do të ishte vendimtar në diktimin e hapave të ardhshëm të Gjermanisë dhe se ajo shpreson për një “kthesë”.Por 66-vjeçarja përjashtoi ‘festat e bukura të Vitit të Ri’, siç festohen ato tradicionalisht.