Supermarketet në Itali, vjen Lajmi i keq, Ja çfarë u Vendos


Italia po merr masa ekstra në supermarkete, me qëllim për të parandaluar pandeminë, si dhe për të shmangur dyndjet, si në muajin mars. Në një prej rajoneve të Italisë, janë marrë masa shtesë.

Dispozitat e reja në lidhje me sigurinë dhe hyrjet në qendrat tregtare do të hyjnë në fuqi nga sot, e shtunë 31 Tetor, sipas presidentit të rajonit, Eugenio Giani, me një urdhër të veçantë. Masat merren për të shmangur grumbullimet në qendrat tregtare, një fenomen që është veçanërisht i dukshëm në fundjavë.

Për këtë arsye, vetëm një anëtar i familjes do të lejohet të shkojë për të bërë pazar në institucionet bazë ushqimore, të cilat do të duhet të vendosin një shenjë në hyrje me numrin maksimal të klientëve të lejuar brenda në të njëjtën kohë. Siç specifikohet nga Giani në faqen e tij në Facebook, në dyqane, hyrja lejohet vetëm për ata që mbajnë një maskë mbrojtëse që mbulon hundën dhe gojën dhe e detyrueshme për t’u pastruar me një xhel të veçantë;

Çdo ndërmarrje tregtare duhet të tregojë numrin maksimal të njerëzve të pranuar në të njëjtën kohë në brendësi të tij; Duhet të garantohet parametri i 1 konsumatori për çdo 10 metra katrorë të zonës së shitjes, duke përjashtuar operatorët; Duhet të përdoren sisteme të përshtatshme rezervimesh në mënyrë që të mos tejkalohet kufiri i kapacitetit të identifikuar; Diferencimi nëse është e mundur rrugët e hyrjes dhe daljes nga biznesi; Në dyqanet ushqimore lejohet hyrja vetëm për një person për njësinë familjare; Kur është e mundur, rekomandohet të vendosen panele ndarëse midis punëtorëve dhe klientëve pranë sporteleve dhe arkave. Stafi duhet të ketë maska ​​FPP2 pa valvula dhe të ketë xhel të pastruar;

Për strukturat e shitjeve, të mesme dhe të mëdha, detektorët e temperaturës së trupit janë pozicionuar në hyrje; Nëse struktura është e organizuar në formën e një qendre tregtare, duhet të sigurohen hyrje të ndryshme midis arkadës së pazarit dhe institucioneve kryesisht të ushqimit; Distanca ndërpersonale prej një metri që duhet të respektohet. Shkalla maksimale e frekuentimit duhet gjithashtu të garantohet për hyrjen në tualete dhe ashensorë; Në zonat e zakonshme të qendrave tregtare është e ndaluar të konsumohet ushqim dhe pije jashtë hapësirave të destinuara për veprimtari administrimi.