LAJMI I FUNDIT/ Kufizim të Lëvizjes nga ora 20:00 deri në orën 06:00 të mëngjesit në


Numri i rasteve të reja të personave të infektuar me koronavirus në Austri çdo ditë e më shumë është duke thyer rekorde.Vetëm gjatë ditës së premte, të dhënat nga Ministria e Shëndetësisë kanë treguar se numri i të infektuarve brenda 24 orësh ka arritur në 5.627 raste.

Tashmë duket se Ministria e Shëndetësisë ka përgatitur planin e ri të masave i cili do të bëhet i ditur ditën e shtunë. Ndërkohë, gazeta heute.at, ka arritur të sigurojë një kopje të draftit prej dhjetë faqesh., përcjell Albinfo Austria.Sipas draftit të përgatitur të cilin e ka botuar gazeta, përveç masave tjera rigoroze, si pikë kryesore është kufizimi i orëve të lëvizjes.

Përveç rasteve të obliguara, të tjerët nuk do të guxojnë të dalin nga shtëpia ora 20:00 e natës deri në orën 06:00 të mëngjesit.Ky plan pritet të zbatohet deri më datën 30 nëntor. Mirëpo ende nuk është bërë e ditur se kur do të hyjë në fuqi kjo rregullore, nga e hëna (2 nëntor) apo nga e mërkura (4 nëntor).“Se kur do të fillojë zbatimi i masave në draft është e shënuar me “x”. Por, për të gjitha detajet do të njoftojë qeveria të shtunën rreth orës 16:30”, shkruan heute.

Sipas mediave austriake, këtë herë nuk do të ketë mbyllje totale, për dallim nga rasti i muajit mars. Shkollat do të vazhdojnë të jenë të hapura, floktoret, po ashtu. Ndërkohë pritet të mbyllen të gjitha aktivitetet kulturore, sportive dhe aktivitetet e kohës së lirë. Mbyllje do të ketë edhe për lokalet e jetës së natës.Puna nga shtëpia (Home Office), rekomandohet që sipas mundësive të vazhdohet.