LAJMI I FUNDIT/ ITALIA Befason me Vendimin e ri që ka marrë


Dikur dukej e pamundur që duhani të ndalohej në ambientet e mbyllura, por tashmë ka ardhur momenti që ai të ndalohet edhe në ambientet e jashtme. Ky vendim është marrë nga autoritetet lokale në Milano dhe do të hyjë në fuqi në këtë qytet prej datës 1 janar të vitit 2021.

Nga transporti publik, paraqet, te stadiumet, askush nuk do të lejohet të tymos më cigare. Pirja e duhanit do të lejohet vetëm nëse qëndroni të paktën 10 metra larg personave të tjerë. Ndërkohë, nga 1 janari i vitit 2025, duhani do të ndalohet në të gjitha mjediset e jashtme publike. Ky vendim është marr për shkak të ndotjes së madhe të ajrit që ka ky qytet në Itali.