”Ju them sekretin që ma tha gjyshja”: Vendosni një limon te koka e krevatit kur flini dhe do zgjoheni


A është e mundur që një limon të shpètojë jetën tënde? Ky frut ka veti përrallore që mund të sjellin dobi për shëndetin tuaj dhe madje nuk mund ta imagjinoni.

Agrumi që nuk mungon në miliona shtëpi, a e dini se është i pasur me vitamina, minerale dhe fibra? Jo më kot gjatë gjithë historisë së mjekësisë kanë përdorur qindra ekspertë atë. Eshtë e qartë se avantazhet e përfshirjes së limonit në dietën tuaj janë të shumta, por, vendoseni në shtratin tuaj para se të flini. Kjo nuk ka asnjë lidhje me ndonjë ritual, por ky frut është një energji natyrore dhe meganews.al ju udhëzon se ajo është e aftë të rigjallërojë gjithçka përreth jush.

Çfarë duhet bërë? Thjesht pre.jeni atë në gjysmë dhe vendoseni në anën e shtratit tuaj. Këto janë arsyet si ai do t’ju ndihmojë: Limoni konsiderohet një vaj esencial, i aftë për të elem.inuar aromat, zvogëluar str esin, rritur përqendrimin tonë dhe for.cuar sistemin e frymëmarrjes.

Mirupafshim strèsít! Pa dyshim, gjëja më e mirë në lidhje me limonin është që ju lejon të thoni lamtumirë str esit dhe lod hjes, pasi kjo ju lejon të përqendroheni dhe, përveç kësaj, rrit hormonin e lumturisë, shumë serotonin për trupin tuaj! Gjumë të ëmbëldaloni së marri pilùlá gjumi, më e mira për të qetësuar mendjen dhe për t’i thënë lamtumirë pagjumësisë, janë disa feta limoni.

Pa mushkonja! Një tjetër nga përfitimet e limonit është se ndihmon në lu ftimin e mushkonjave të bezd.isshme, veçanërisht në stinët e nxehta. Le të themi se këto insekte e neve.risin erën e agrumeve.