Deklarata e Fundit nga Bill Gates, Ja mënyra e vetme për ti dhënë Fund Pandemisë


Ai eshte nje nga njerezit me te pasur ne bote dhe ai ka disa mendime ndryshe rreth covid 19. Ai ka paralajmeruar dhe me pare kete panedemi se si mund te ndodhte dhe si mund te mbrohemi.

Ai eshte themeluesi i kompanise Microsoft tha se gjëja e vetme që duhet bërë është të prodhohet një vaksinë e sigurt dhe efikase, gjë të cilën ai parashikon se do të ndodhë në fillim të vitit të ardhshëm.Dhe pritet qe vaksina sjell boten ne paqe dhe jeta te filloj serish.

Mund të ketë edhe më shumë se një vaksinë. Me ante te vaksines bota më në fund do të ketë mundësinë që të çrrënjosë pandeminë dhe t’i kthehet jetës normale. Por, vaksina nuk mjafton. Duhen prodhuar miliona vaksina dhe të gjendet strategjia më e mirë për shpërndarjen e saj, theksoi Gates. Ndaj deri sa te vij vaksina duhet te ruajm vetet tona dhe te kujdesemi duke qene te paster dhe duke zbatuar masat mbrojtese dhe distancimin social.